Schoenentest door Bert Doosje

“Vlak voor mijn vakantie naar Spanje hebben jullie op maandag 16 april een laatste aanpassing aan mijn rechterschoen verricht. Langer dan één dag kon ik de schoenen niet aanhouden. Na langer gebruik verdwenen de problemen met mijn rechterschoen. Mijn twijfels verdwenen ook en ik koos ervoor de door jullie vervaardigde schoenen als primaire schoenen te gebruiken voor mijn vakantie naar Andalusië in Spanje. Hierbij mijn ervaringen met orthopedische schoenen van Voetcentraal in de vorm van een schoenentest.”

Reisdagen

“Veel loop- en sjouwwerk onderweg naar de treinen en op de luchthavens Schiphol en Malaga. De schoenen deden het voortreffelijk en ze gaven mij alle gewenste comfort en ondersteuning.”

Verblijf

“Het slenteren over de boulevards van Torremolinos, Marbella, Estepona en Cadiz verliep uitstekend. Kortom, ook bij lage snelheden deden de schoenen hun werk prima!”

Rustieke en historische steden

“Bij het bezoeken van historische steden waaronder Ronda, Cadiz, Tarifa, Marbella en Grazulema hebben we een rijke serie bochtige straten en weggetjes met allerlei keitjes bewandeld. Deels vlak maar meestal hellend. Schoenen gedroegen zich prima. Slechts 1x verzwikt, maar de schoen ving dat uitstekend op. Ook de druk van de ondergrond op mijn voetzool gaf geen problemen. Het bochtenwerk van de schoenen bleek voortreffelijk. De kwetsbare enkel bleef onbeschadigd!” Bergen “Een aantal dagen hebben we in een bergachtige omgeving doorgebracht. De wegen waren meestal ongeplaveid en alleen berijdbaar met een Jeep. We hebben diverse wandelingen gemaakt. Van hoog naar laag en andersom. De schoenen gaven geen krimp en ze deden probleemloos wat er van hen verwacht werd.”

Thuiskomst

“Drie weken heb ik vrijwel de hele dag jullie schoenen gedragen. Thuis probeerde mijn oude orthopedische schoenen. Toen bemerkte ik direct het verschil met de comfortabele schoenen van Voetcentraal. Het hoogteverschil tussen hak en voorvoet van die oude schoenen gaf mij weer direct een geforceerd gevoel bij de rechtervoet.”

Conclusie

Ik ben uiterst tevreden met de schoenen. Vooral de perfecte communicatie heeft mij een zéér comfortabel schoenenpaar voor mijn moeilijke rechtervoet opgeleverd. Betere orthopedische schoenen ben ik sinds de jaren ’70 niet tegengekomen. Kortom, bedankt Voetcentraal.

Voetcentraal laat Nederland beter lopen.