Ervaringen van cliënten

Klik hieronder en lees de persoonlijke ervaringen van enkele cliënten van Voecentraal. Misschien herkent u uw voetprobleem?

Schoenentest

“Vlak voor mijn vakantie naar Spanje hebben jullie op maandag 16 april een laatste aanpassing aan mijn rechterschoen verricht. Langer dan één dag kon ik de schoenen niet aanhouden. Na langer gebruik verdwenen de problemen met mijn rechter voet.

Reisdagen

“Veel loop- en sjouwwerk onderweg naar de treinen en op de luchthavens Schiphol en Malaga. De schoenen deden het voortreffelijk en ze gaven mij alle gewenste comfort en ondersteuning.”

Verblijf

“Het slenteren over de boulevards van Torremolinos, Marbella, Estepona en Cadiz verliep uitstekend. Kortom, ook bij lage snelheden deden de schoenen hun werk prima!”

Rustieke en historische steden

“Bij het bezoeken van historische steden waaronder Ronda, Cadiz, Tarifa, Marbella en Grazulema hebben we een rijke serie bochtige straten en weggetjes met allerlei keitjes bewandeld. Deels vlak maar meestal hellend. Schoenen gedroegen zich prima. Slechts 1x verzwikt, maar de schoen ving dat uitstekend op. Ook de druk van de ondergrond op mijn voetzool gaf geen problemen. Het bochtenwerk van de schoenen bleek voortreffelijk. De kwetsbare enkel bleef onbeschadigd!”

Bergen

“Een aantal dagen hebben we in een bergachtige omgeving doorgebracht. De wegen waren meestal ongeplaveid en alleen berijdbaar met een Jeep. We hebben diverse wandelingen gemaakt. Van hoog naar laag en andersom. De schoenen gaven geen krimp en ze deden probleemloos wat er van hen verwacht werd.”

Thuiskomst

“Drie weken heb ik vrijwel de hele dag jullie schoenen gedragen. Thuis probeerde mijn oude orthopedische schoenen. Toen bemerkte ik direct het verschil met de comfortabele schoenen van Voetcentraal. Het hoogteverschil tussen hak en voorvoet van die oude schoenen gaf mij weer direct een geforceerd gevoel bij de rechtervoet.”

Conclusie

Ik ben uiterst tevreden met de schoenen. Vooral de perfecte communicatie heeft mij een zéér comfortabel schoenenpaar voor mijn moeilijke rechtervoet opgeleverd. Betere orthopedische schoenen ben ik sinds de jaren ’70 niet tegengekomen. Kortom, bedankt Voetcentraal.

Bert Doosje

Orthopedische schoenen zijn niet meer lelijk

Zevenendertig jaar geleden liep ik al op orthopedische schoenen. Dat was noodzakelijk vanwege een aangeboren afwijking aan mijn linkervoet. Ik was toen tien jaar en het waren de lelijkste schoenen die ik ooit gedragen heb. Ze liepen wel comfortabel. De jaren daarna kocht ik steeds confectieschoenen die ik dan min of meer liet ombouwen. Na verloop van tijd werkte deze methode niet meer. Steeds meer kreeg ik last van voetklachten. De klachten werden zelfs zo erg dat ik lopen zo veel mogelijk probeerde te vermijden. Het werd tijd voor een andere aanpak. Zo ben ik acht jaar geleden via mijn orthopeed terechtgekomen bij Voetcentraal.

Het begon met de aanwezigheid van de orthopedisch schoentechnicus tijdens het spreekuur van mijn orthopeed. Zo kwamen de adviezen direct bij de juiste man terecht. Verder kon de schoentechnicus direct vragen stellen aan de orthopeed. Zonder miscommunicatie kwam de informatie volledig over bij de man die mijn schoenen moest maken. Er werd zorgvuldig en aandachtig geluisterd om uiteindelijk een optimaal resultaat te bereiken. Zo kan het dus ook!

Vol verwachting probeerde ik mijn eerste paar. Slechts n dag heb ik met kniepijn gelopen. Mijn been groeide langzaam scheef en de nieuwe orthopedische schoenen corrigeerden deze fout. Ik wist niet wat me overkwam. Eindelijk liep ik recht en had ik geen last meer van allerlei drukplekken. Ook was ik minder vermoeid na het lopen. Zelfs mijn beginnende rugklachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Bij Voetcentraal schenken ze ruime aandacht aan het uiterlijk van de schoenen. Orthopedische schoenen zijn gelukkig niet meer lelijk! Je kunt kiezen uit vele soorten leer en kleuren. Genoeg mogelijkheden dus om met mooie orthopedische schoenen naar huis te gaan. Ik ben er nu echt blij mee!

Ten slotte verzorgt Voetcentraal de administratieve zaken met de verzekering tot in de puntjes. Je hebt er bijna geen omkijken naar. Kortom, ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe, mooie orthopedische schoenen. Jammer, dat ik Voetcentraal 37 jaar geleden niet tegengekomen ben!

Hedwig van der Zee

Cowboylaarzen met een rits

 

De Voorhoutse Marie-Cécile Menanteau (20) kreeg ruim drie jaar geleden het advies van de huisarts om orthopedische schoenen aan te schaffen. “Toen ik alle gezondheidsschoenen in de etalage zag staan, schrok ik wel. Ik wilde vlotte schoenen. Gelukkig heeft de orthopedisch schoentechnicus van Voetcentraal me helemaal verrast.” Senioren en jonge meiden: twee heel verschillende doelgroepen met ieder een eigen smaak. “De modellen in de etalage waren niet mijn smaak”, vertelt studente Marie-Cécile Menanteau. “Voetcentraal vroeg me tijdens de eerste kennismaking wat ik dan wél mooi vond. Ik heb foto’s gemaakt van mooie schoenen en die de keer erop meegenomen. Ik was erg benieuwd wat hij ervan zou maken. Het eindresultaat was verbazingwekkend. Ik vind mijn schoenen erg mooi en ben er trots op.”

Op sokken

Marie-Cécile werd twee maanden te vroeg geboren. Door zuurstofgebrek groeide haar linkerbeen niet goed en nu heeft ze last van lichte spasmes. Ze heeft een beenlengteverschil. “Mijn linkerbeen is dun en ‘fijntjes’. Tot mijn zeventiende droeg ik semi-orthopedische en gewone confectieschoenen. Ik kreeg weinig steun en dat was erg vermoeiend. Daarom raadde de huisarts aan om naar een schoentechnicus te gaan.” Pas toen ze haar nieuwe schoenen aandeed, merkte ze het verschil. “Ik was veel minder vermoeid. En als ik een keer op mijn sokken liep, voelde ik mijn beenlengteverschil en het gebrek aan steun.”

Lage zomerlaarsjes

Ondertussen heeft ze een aantal orthopedische schoenen. “Ik ben er heel zuinig op. Zo heb ik een paar lage laarsjes voor in de zomer. Ze zijn wit, zilver en grijs. Lekker vrolijk. En ik heb laarzen voor in de winter. Eén van mijn ideeën is nagemaakt als modelschoen. Hij staat nu in de etalage van de winkel. Dat vind ik een compliment. Mijn moeder zag een keer op straat een meisje lopen met deze schoenen aan. Zij had alleen de appelgroene streep in het wit.”

Cowboylaarzen

Ze draagt haar schoenen graag. “Maar over het laatste paar ben ik het meest enthousiast. Alle andere modellen hebben veters. Ze moeten strak om mijn voet zitten om steun te bieden. Ik wilde graag cowboylaarzen zonder veters.” Voetcentraal vond het geen makkelijke opgave, maar ging op zoek naar een oplossing. “Nu heb ik mijn cowboylaarzen. Aan beide kanten zit een rits. In de laars zit een soort binnenschoentje, dat ik dichtsnoer met veters. Die zijn aan de buitenkant niet te zien. Ik kan zelfs een strakke broek dragen en die in mijn schoenen stoppen. Dat wilde ik graag. Mijn schoentechnicus heeft zich echt bewezen met dit paar schoenen. Ik ben er blij mee.”

Tevreden

Marie-Cécile is tevreden over wat er in haar schoenenkast staat. “Als ik weer toe ben aan een nieuw paar, houd ik mijn ogen goed open in stad. Ik moet er eigenlijk gewoon tegenaan lopen. Soms zie ik een leuk model in een reclamefolder staan. Dan zoek ik het exemplaar op in de winkel om te kijken hoe het er uitziet. Ik ga liever niet uitgebreid winkel in en winkel uit. Ik loop ook niet graag met vriendinnen een schoenenwinkel binnen. Zij kunnen van alles passen, maar ik niet. Dat is vervelend. Gelukkig heb ik nu zelf heel hippe schoenen. Ik ben blij dat dit tegenwoordig zo kan.”

Marie-Cécile Menanteau


Bron: Voetenmagazine NVOS

Steunzooltjes? Voor mij?

“Mijn vriendinnen moesten er soms om lachen als ik een extra paar schoenen meenam om te winkelen. Maar anders hield ik het niet de hele dag vol”. Roos kan er nu zelf ook om lachen. “Een kennis adviseerde me om eens naar mijn voeten te laten kijken. Toen ik bij Voetcentraal kwam, bleek dat ik inderdaad geholpen zou zijn met steunzooltjes. Eerst dacht ik: Steunzooltjes? Voor mij? Ik voelde me gelijk een stuk ouder… Maar nu ik ze eenmaal heb en merk dat ze in heel veel schoenen passen, voel ik me eigenlijk alleen maar jonger! Ik kan de hele dag lopen zonder pijn en zonder schoenen te wisselen. Een verademing!”

Eenvoudig van de pijn af!

“Dit soort problemen komt veel voor: door toenemende voetklachten voelen mensen zich belemmerd in alledaagse dingen als winkelen, wandelen of sporten.
De oplossing voor deze problemen is relatief eenvoudig. Met op maat gemaakte corrigerende en ondersteunende zooltjes behoren pijnlijke voeten snel tot het verleden. Uiteraard zijn goed passende schoenen onmisbaar. De steunzolen missen anders het juiste effect. Wij geven u dan ook graag een passend schoenadvies!”

Roos van Bekkum

Stoere stappers voor stoere Sid

Sid van Kesteren is een stoere kleuter van vier jaar als hij met zijn moeder bij ons komt. Aan de buitenkant zie je niets aan hem. Helaas heeft Sid een aangeboren voetafwijking. Eén voet is langzamer gegroeid en is dus een behoorlijk stuk kleiner. Ook mist hij een paar tenen en andere tenen zijn slecht ontwikkeld. Al met al geen rooskleurige situatie voor een stoere bink. Je wilt toch gewoon rennen, springen, vliegen, vallen en weer opstaan. Voor Sid werd een semi-orthopedische oplossing gevonden: personal pair. Hij heeft met zijn moeder het leer uitgezocht, de kleuren, het model en het zoolprofiel. De schoenen zijn in Portugal gemaakt en door Voetcentraal verder aangepast. Hoe blij kun je een kind maken?

Sid is inmiddels een vaste klant van Voetcentraal. Hij kan nu nog beter uitleggen wat hij wil. Zijn laatste aankoop is een paar stoere sportschoenen. Zijn vriendjes dragen ze ook. Waarom hij niet? Sid draagt personal pair, omdat we de maat in de lengte en in de breedte precies kunnen bestellen.

Sid stapt al weer stoer en trots rond op zijn nieuwe aangepaste sportschoenen. Hij heeft gelukkig nergens last van. Hij rent, springt, vliegt, valt en staat weer op. Dat is toch eigenlijk heel gewoon!

Sid van Kesteren

Pelgrimstocht met orthopedische schoenen

“Al 30 jaar wilde ik de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen. Als voorbereiding heb ik eerst het Pieterpad gelopen. Na afloop had ik ontzettend veel last van een pijnlijke en dikke linkerenkel. Na een kijkoperatie werd mij orthopedische schoenen aangeraden. Eerlijk gezegd zag ik dat niet zitten. Dat zijn van die lompe schoenen waar je nauwelijks mee kunt lopen. Na uitgebreid onderzoek door de vakmensen van Voetcentraal kreeg ik uiteindelijk mijn orthopedische schoenen. In april 2006 ben ik vanuit Zaandam vertrokken. Vier maanden en 3200 kilometer verder kwam ik aan in Santiago de Compostela. Zonder klachten. Mijn droom is uitgekomen dankzij de vakmensen van Voetcentraal. Wilt u meer lezen over mijn pelgrimstocht? Surf dan naar Pelgrim Theo.”

Theo den Otter